Asfaltiranje


usluge

Budite uvek na dobrom putu

Alfa tim nudi usluge asfaltiranja malih i velikih površina, pripremu za asfaltiranje, ugradnju ivičnjaka, kao i opsecanje asfalta i betona. Bez obzira da li je vaša površina neobrađena, ispucala ili vam treba samo dodatni sloj asfalta, budite sigurni da ćemo brzo i stručno završiti sve radove.

Poslednjih godina asfalt je postao pristupačniji, s toga se mnogostruko povećala njegova primena i ljudi su se bolje upoznali sa njegovim kvalitetima i prednostima u odnosu na neke druge materijale poput betona, behatona i pločica.

Naš tim pruža usluge asfaltiranja dvorišta, staza, platoa oko svih vrsta objekata, hala, trotoara, prilaza, parkinga, postavljanje ivičnjaka, obeležavanje parking mesta i sve ostalo što zamislite ili poželite.

Zašto asfalt?

Asfaltirani prilazi i dvorišta lakša su za čišćenje i održavanje i imaju mnogo duži vek trajanja. To vidimo uglavnom zimi kada se prosipa so. Na taj način obezbeđujete da vaša kuća ili poslovni prostor uvek ima čist i siguran prilaz.

Za kvalitet i trajnost asfalta nije presudna debljina asfalta nego kvalitet podloge, zbog toga je bitno da za takve poslove pozovete profesionalce sa iskustvom. Svi radovi se obavljaju pod stručnim nadzorom naših inženjera.

Osnovna komponenta asfalta je bitumen – lepljiva, crna i vrlo gusta smesa organskih ostataka. Ključna u pripremi asfalta je prava srazmera različitih sastojaka i samo u pravoj razmeri pojedinačni elementi daju tražene kvalitete asfalta.

Njegova najvažnija karakteristika je elastičnost. Upravo ta osobina ga čini najboljim materijalom za niskogradnju, jer usled velikog opterećenja ne ponaša se kruto i ne puca, nego se giba.

Alfa tim poseduje svu neophodnu savremenu mehanizaciju za uspešno izvršenje posla u najkraćem mogućem roku.

Potrebne su vam usluge asfaltiranja?

Ako vam je potrebna hitna intervencija naši majstori su vam na raspolaganju u svakom momentu.

Kontaktirajte nas

Proces postavljanja asfalta

Prvi korak jeste postavljanje podloge, odnosno, njena priprema. Veliku pažnju u pripremi podloge treba posvetiti na povodnim tačkama, oko odvoda i kanala. Svi kanali i odvodi moraju biti zaštićeni i zatvoreni na odgovarajući način. Tek kada se podloga sasvim uredi, počinje se s ugradnjom asfaltne smeše. Ona se na gradilište dovozi u teretnjacima i postepeno nasipa. Vrlo retko se asfaltna smeša ugrađuje ručno; isključivo onda kada mašine ne mogu da priđu. Kada se sloj asfaltne smeše svuda ravnomerno rasporedi i ujednači, prelazi se na sledeći korak. Valjanje je vrsta sabijanja smeše i mora da se radi sve dok asfalt ne postane toliko tvrd da voda kroz njega ne može da prodre.

Naša preporuka je da ovakve poslove prepustite stručnjacima, najviše zbog toga da ne bi došlo do propusta koji onda vrlo brzo dovedu i do oštećenja asfalta. Priprema podloge je ključna za kvalitet i trajnost asfaltiranja. Podloga mora biti dovoljno tvrda i čvrsta da bi imala i neophodnu nosivost. U suprotnom, vrlo brzo će se pojaviti rupe, pukotine, ulegnuća i slično što će naknadno morati da se dorađuje ili radi ispočetka.

Do oštećenja dolazi i onda kada asfalt nije odgovarajućeg kvaliteta, odnosno, onda kada se razmera sastavnih elemenata ne proceni dovoljno dobro.

Cena asfaltiranja i izlazak na teren

Cena asfaltiranja i ostalih usluga zavisi od lokacije i kvadrature (obima posla), a mi vodimo računa o tome da cene budu potpuno prilagođene kvalitetu izvedenih radova.

Imate projekat za naš tim? Pozovite nas odmah!

Popunite kontakt formu

Ukoliko imate dodatna pitanja ili nedoumice, stupite u kontakt popunjavanjem kontakt forme ispod.

    Zanimaju vas usluge naših profesionalnih
    majstora? Pozovite nas

    U našem timu nalazi se veliki broj iskusnih majstora koji izlaze na teren u roku kraćem od 24h, ili za samo par sati i rešavaju probleme brzo i efikasno.